Αλβέρτος Αρούχ


Καθηγητής Οικονομικών στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Deree College.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

2003–σήμερα: Κριτικός εστιατορίων στο περιοδικό Ε της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και αρθρογράφος στο περιοδικό Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Επίσης:

2005–σήμερα: Μέλος της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

2008: Καθηγητής της θεωρίας της γαστρονομίας στα σεμινάρια του Club Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

2004–σήμερα: Αρθογράφος θεωρίας της γαστρονομίας στο φιλοσοφικό περιοδικό Cogito.

2002–σήμερα: Αρθρογράφος γαστρονομίας στο περιοδικό Bazaar.

1999–σήμερα: Αρθρογράφος γαστρονομίας στο περιοδικό Status.

2002–2006: Συνεργάτης του περιoδικού Ευ Ζην.

2003–2004: Κριτικός εστιατορίων στο Citipress.

2002–2003: Συνεργάτης του περιοδικού Men.

2001–2002: Κριτικός εστιατορίων στο View της Καθημερινής.

1994–2003: Κριτικός εστιατορίων στην εφημερίδα Κέρδος.

1990–2003: Οικονομικός αρθρογράφος στην εφημερίδα Κέρδος.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

- Υπεύθυνος της σειράς Γαστρονομία και Σκέψη των Εκδόσεων Πολύτροπον.

- Επιμέλεια-πρόλογος στο βιβλίο Μοριακή Γαστρονομία: Κατσαρόλες και Δοκιμαστικοί Σωλήνες, του Hervé This, Πατάκης, 2008.

- Επίκουρος, Art Cuisine: Το Φαγητό ως Τέχνη, Imako, 2006.

(1ο Παγκόσμιο Βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο Θεωρητικό Βιβλίο Γαστρονομίας στον Κόσμο» των Gourmand World Cookbook Awards, 2007)

- Επίκουρος, Κριτική του Γευστικού Λόγου, Κέδρος, 2006.

- Επίκουρος και Νίνα Μπενρουμπή, Γεύση από Σεφαραδίτικη Θεσσαλονίκη, Φυτράκης, 2002.

- Αλβέρτος Αρούχ, Οικονομική Παρωδία, Εκδόσεις Anubis, 1995.

- Αλβέρτος Αρούχ, Οικονομική Κωμωδία, Εκδόσεις Οικονομικό Σμπίλιας, 1992.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ –ΟΜΙΛΙΕΣ

2007, Ομιλία: Το φαγητό ως τέχνη, Συνέδριο για το φαγητό και την τέχνη, Nectar and Ambrosia – Feed the Artists that Feed the Mind, Αθήνα.

2005, Παρουσίαση εργασίας Food as Art and the Question of Authenticity στο Oxford Symposium on Food and Cookery, Οξφόρδη. (Δημοσιεύση στα πρακτικά του συμποσίου: Authenticity in the Kitchen, Prospect Books,2006).

2004, Παρουσίαση εργασίας The Nostalgic Delicacy of the Sephardic Food of Salonica, IACP (International Association of Culinary Professionals) Annual Conference, Βαλτιμόρη.

2004, Ομιλία για τον φιλόσοφο Επίκουρο: Ο Φιλόσοφος Επίκουρος και η Νηφάλια Γαστρονομία, Slow Food, Σαντορίνη.

2003, Ομιλία: The Terroir of Jewish Food, Conference on Jewish Culture, Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη.

2003, Ομιλία για τη μεσογειακή κουζίνα: Η Άκρη της Κουζίνας και η Μέση της Γης, Δημήτρια, Θεσσαλονίκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πίσω στη σελίδα ομιλητών