Μιχάλης Τοάνογλου


Ο Μιχάλης Τοανόγλου είναι Γενικός Δοιευθυντής EUROXENIA S.A - Hotel Managment & Tourism Consulting και Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού του Νομού Σάμου. Γεννήθηκε στη Γερμανία, μεγάλωσε στην Αθήνα και από το 1984 βρέθηκε στη Ρόδο.

Σπούδασε στην ΑΣΤΕΡ (Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου) και αποφάσισε να μείνει μόνιμα στη Ρόδο για επαγγελματικούς, αρχικά, και στη συνέχεια οικογενειακούς λόγους. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Msc in Tourism Management) από το Surrey University και Μεταπτυχιακού του Ε.Α.Π στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ο Μιχάλης ξεκίνησε την καριέρα του στη Ρόδο το 1992 ως διευθυντής ξενοδοχείων. To 1998 δημιούργησε την εταιρεία Rodhotel S.A. η οποία ασχολήθηκε με τη διαχείριση ξενοδοχείων και στη συνέχεια την εταιρεία Euroxenia. Από το 2009 έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στον Οργανισμό Τουρισμού της Σάμου. Τόσο ο ρόλος του αυτός όσο και η μεταπήδηση από την ιδιότητα του Διευθυντή Ξενοδοχείων στην Επιχειρηματική Δράση το 1998, ξεχωρίζουν ως κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η εκπαιδευτική του δραστηριότητα, πάντα στον τομέα του τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα έχει διδάξει ως καθηγητής στο ΙΕΚ Ρόδου, σε τουριστικά Κ.Ε.Κ., στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕΡ) και άλλες σχολές. Ιδιαίτερα ενεργός και ανήσυχο πνεύμα, ο Μιχάλης, μεταξύ άλλων, είναι μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Μέλος του Συμβουλίου Αθλητικού Τουρισμού (STIC), μέλος του HCIMA Hotel & Catering International Managers Association, Μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Πρόεδρος του SKAL Λίνδου και Γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής SKAL International Greece. Στον ελεύθερό του χρόνο ταξιδεύει, διαβάζει και ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο Μιχάλης είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Πίσω στη σελίδα ομιλητών