Αλέξανδρος Αγγελόπουλος


Ο Αλέξανδρος Ν. Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Βοστόνης (Boston University 1995) και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Management στο Boston College 1998.

Επένδυσε στην επιμόρφωσή του, η οποία σε συνδυασμό με την παράδοση της οικογένειάς του στο χώρο του τουρισμού, αποτέλεσαν το εφαλτήριο για την μετέπειτα επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία.

Διακρίσεις και συμμετοχική δράση.

- Επίτιμος Πρόξενος της Ουκρανίας για την Πελοπόννησο και πρωτεργάτης στη διείσδυση του ελληνικού τουρισμού στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που αποτελούν σήμερα σημαντική πηγή έλευσης τουριστών για την Ελλάδα.

- Μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

- Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδεών και Δράσης (ΣΙΔ) (2004 - 2007) και μέλος του τα τελευταία 10 χρόνια.

Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar, ο Αλέξανδρος Ν. Αγγελόπουλος βρίσκεται στους κόλπους της οικογενειακής επιχείρησης από το 1995, συνεχίζοντας επάξια το όραμα του, ιδρυτή και Δ.Σ. της Αldemar, Δρ. Νικόλαου Αγγελόπουλου.

Ο Ομιλος Aldemar με καθοριστική παρουσία σε 3 στρατηγικούς προορισμούς (Κρήτη, Ρόδο & Ολυμπία), έχει επιτύχει υψηλή αναγνώριση στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Μεταξύ άλλων, το 2008 αναδείχθηκε ανάμεσα στις 20 καλύτερες εταιρείες της χώρας που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον (Βest Work Places) ενώ αιχμή της εταιρικής δράσης αποτελεί το πρωτοποριακό για τον τομέα του τουρισμού, Πρόγραμμα Ε.Κ.Ε. της Aldemar, Mare Verde, από το 2000.

Κάνοντας την υπόθεση του ελληνικού τουρισμού «προσωπικό στοίχημα» ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος εξακολουθεί να στηρίζει την πολιτική προβολής της χώρας σε καιρούς ιδιαίτερα απαιτητικούς, μέσα από ευρηματικές προωθητικές κινήσεις και πρωτοποριακές συνέργειες που στόχο έχουν να συμβάλουν στην επανατοποθέτηση της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, ως προορισμό υψηλών προδιαγραφών.

Πίσω στη σελίδα ομιλητών