Γιώργος Καλώστος


Ο κος Γιώργος Καλώστος, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις Η.Π.Α. αποκτώντας τα διπλώματα ΒΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομία (Rutgers University) και ΜΒΑ στο Διεθνές Marketing και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Wagner College), διετέλεσε για πέντε χρόνια υπεύθυνος του εμπορικού τμήματος της Πρεσβείας της Μαλαισίας στη Νέα Υόρκη.

Μετά τον επαναπατρισμό του στην Ελλάδα, σαν Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα marketing, διοίκησης επιχειρήσεων και εξαγωγικού εμπορίου, είχε ενεργή συμμετοχή σε πολλά έργα για λογαριασμό ιδιωτικών και δημοσίων οργανισμών, αλλά και σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαικής Ένωσης για την οργάνωση, προώθηση και ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερα από δέκα χρόνια διετέλεσε στέλεχος στις εταιρείες Sunlight του ομίλου Γερμανός, Γαλλής και ΛΔΚ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων στην Αθήνα, Neoset CIS και Alfa JSC, θυγατρική τής Ελληνικής Μετών-Ετέπ Α.Ε. στη Ρωσία.

Από το 2003 μέχρι και σήμερα είναι Διευθυντής-Συντονιστής έργου στο Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Νοτίου Αιγαίου, της περιφέρειας που αποτελείται από τα νησιά των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου τα οποία χαρακτηρίζονται για την ποικιλότητα τους και τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν εξελιχθεί σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που συστάθηκε από τα Επιμελητήρια και τις Αναπτυξιακές Εταιρείες των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου με σκοπό τη παροχή δωρεάν υπηρεσιών πληροφόρησης και συμβουλευτικού προσανατολισμού στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τα φυσικά πρόσωπα, των νησιών της περιφέρειας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και τα χρηματοοικονομικά κίνητρα που προσφέρουν τα εθνικά και κοινοτικά προγράμματα ανάπτυξης.

Τα τελευταία δύο χρόνια η πρωτοβουλία AegeanCuisine αποτελεί τη κυριότερη δράση του ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου που υλοποιείται σε στενή συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Σκοπός της είναι να αξιοποιηθεί η ιδιαίτερα πλούσια αιγαιοπελαγίτικη οινογαστρονομία προς όφελος των επιχειρήσεων στους δύο Νομούς, ώστε αυτές να αποκομίσουν περισσότερα έσοδα από την τουριστική αγορά και τις εξαγωγές.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας AegeanCuisine υλοποιούνται προωθητικές ενέργειες καθώς επίσης μέτρα για την ποιοτική αναβάθμιση και την πολιτιστική ανάδειξη της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας. Μεταξύ άλλων, έχει προβλεφθεί η προβολή των παραγωγών τροφίμων, οίνου και ποτών στο ελληνικό και διεθνές χονδρικό και λιανικό εμπόριο, η προβολή εστιατορίων, εμπορικών καταστημάτων, καταλυμάτων και λοιπών επιχειρήσεων στην τουριστική αγορά, η ανάδειξη της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας στα μέσα ενημέρωσης, η ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας www.AegeanCuisine.gr, η διεξαγωγή προωθητικών εκδηλώσεων, εμπορικών αποστολών και σεμιναρίων, η παροχή συμβουλών ως προς την τυποποίηση και την προώθηση των προϊόντων εντός καταστημάτων και εστιατορίων καθώς και η ανάδειξη της σχετιζόμενης με τη γαστρονομία πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών της περιφέρειας.

Στην πρωτοβουλία ΑegeanCuisine προσκαλούνται να μετάσχουν όσες επιχειρήσεις αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας, οι οποίες δηλ. αντιπροσωπεύουν είτε τη μακραίωνη νησιωτική παράδοση στο νόστιμο φαγητό και το καλό κρασί είτε μια πιο σύγχρονη και δημιουργική εκδοχή της τοπικής γαστρονομίας.

Πίσω στη σελίδα ομιλητών