Παναγιώτα Κουρή


Η Δρ. Παναγιώτα Κουρή είναι ειδικός αναλυτής στον χώρο των ταξιδίων και του τουρισμού. Αρχικά, σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις & Ευρωπαϊκές Σπουδές στην Νομική Σχολή Αθηνών. Από το 1984 έως και το 1991 εργάστηκε παράλληλα σε διοικητικές και ερευνητικές θέσεις στην Ολυμπιακή Αεροπορία και στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.

Το 1993 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ουαλία/ College Cardiff, στην διοίκηση μεταφορών με ειδικότητα στις κοινοτικές επιβατικές πολιτικές μεταφορών.

Για την περίοδο 1994-95 δούλεψε ως υπεύθυνη διεθνών σχέσεων και προβολής των τουριστικών υπηρεσιών του ΟΣΕ, εκπροσωπώντας συγχρόνως τον οργανισμό σε διεθνείς και διακρατικούς οργανισμούς και σε τουριστικές εκθέσεις.

Στα τέλη του 1995, μεταφέρθηκε στο Υπουργείο μεταφορών ως σύμβουλος του Υφυπουργού Μεταφορών για θέματα επιβατικών μεταφορών, επικοινωνίας με διεθνείς και κοινοτικούς οργανισμούς, ανάπτυξης συγχρηματοδοτούμενων έργων και προβολής του έργου των εποπτευόμενων φορέων. Από το 1996 και για 8 περίπου χρόνια ήταν επιστημονικός συνεργάτης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας. Την ίδια περίοδο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο ως εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διακρατικούς και διεθνείς οργανισμούς, ενώ ήταν και επιστημονική συνεργάτης του ΙΝΕ Μεταφορών.

Ωστόσο, από το 1996 έως και το 2000 ήταν υποδιευθύντρια του Business Center of Athens (BCA College), όπου ασχολήθηκε με εκπαιδευτικά, διοικητικά και οργανωτικά θέματα, καθώς και με την δημιουργία ενός νέου τμήματος σπουδών μεταφορών-ναυτιλίας και τουρισμού σε συνεργασία με το London Guildhall University. Παράλληλα ήταν και εκπαιδευτικός σύμβουλος σε ιδιωτικές εταιρίες (όπως ΔΑΝΕ, TSAKOS, AVIN) και το 2002 αποκτά και σχετικό εκπαιδευτικό μεταπτυχιακό τίτλο από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευση.

Από το 2004 έως το 2009 ήταν marketing manager και quality manager στην ΟΣΕ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπεύθυνη για την οργάνωση του συστήματος ποιοτικού ελέγχου της εταιρίας, την προώθηση της εταιρικής της ταυτότητας, για την εκπροσώπηση και παρουσία της εταιρίας διεθνώς, συμμετέχοντας στις τουριστικές εκθέσεις και διοργανώσεις, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, υπεύθυνη για την κατάρτιση των επιχειρησιακών και στρατηγικών σχεδίων της εταιρίας καθώς και για το marketing plan, ενώ παράλληλα υποστήριζε το έργο του ΚτΕ Μεταφορών.

Το 2007 ανακηρύσσεται Διδάκτωρ του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου στις κοινοτικές πολιτικές ταξιδιωτικών υπηρεσιών και μεταφορών και από το 2009, αρχίζει να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Μετά τις εκλογές του 2009 διευθύνει και συντονίζει το γραφείο της Βουλευτού Επικρατείας κ.Μάγιας Τσόκλη, υποστηρίζοντας το κοινοβουλευτικό και πολιτικό της έργο, ιδιαίτερα ως εισηγήτρια του ΚτΕ Τουρισμού.

Συγχρόνως ασκεί τα καθήκοντά της ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμένος Ραφήνας, με αρμοδιότητες επιβατικών και τουριστικών υποδομών και κίνησης.

Από το 2005 έως το 2009 ήταν εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Womens' Committee (εργαζόμενες στις μεταφορές και τον τουρισμό) του European Transport Federation.

Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ, έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και παρουσία στα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια του “travel & tourism industry” καθώς και πλούσιο μελετητικό έργο συμμετέχοντας σε επιστημονικές μελέτες και έρευνες για θέματα οικονομικής και επιχειρησιακής ανάπτυξης, ανταγωνισμού, συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ανάπτυξης ταξιδιωτικών και τουριστικών υπηρεσιών, ενώ συμμετέχει ως ενεργό μέλος σε πολλές επαγγελματικές οργανώσεις.

Πίσω στη σελίδα ομιλητών