Γιολάντα Τότσιου


Απόφοιτος Γεωπονικής σχολής ΑΠΘ (1975), με μεταπτυχιακές σπουδές σε Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων (Ph.D. University of London, 1983).

Από το 1983 αναπτύσσει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα Ευρωπαϊκών Πολιτικών, αγροτικής και περιφερειακής ανάπτυξης, τουρισμού, πολιτισμού, ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, διαχείρισης και αξιολόγησης έργων και προγραμμάτων.

Από τις αρχές του 2000 ασχολείται ιδιαίτερα με τα θέματα σύνδεσης τουρισμού- πολιτισμού- τοπικής ταυτότητας και παράλληλα έχει επισκεφθεί τις περισσότερες περιοχές της ενδοχώρας και νησιωτικής Ελλάδας με στόχο τον εντοπισμό των προβλημάτων και των αναπτυξιακών προοπτικών των περιοχών (σε συνεργασία με αναπτυξιακές εταιρείες, ΟΤΑ, φορείς).

Ενδεικτικά έργα: Master Plan στις Κ. & Ν. Κυκλάδες “Οι καρποί της γης και του πνεύματος”, “Αχαιών Πολίσματα: Κύκλοι Εποχών”, “Ελικώνας, το βουνό των Μουσών: ο Μύθος, πηγή ανάδειξης της περιοχής”, “THESMOFORIA” (developing regional tools based on intangible cultural heritage), “Intractable conflicts in the development process of islands”.

Επιπλέον έχει αναπτύξει δραστηριότητα στην Κύπρο ως σύμβουλος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), του Υπουργείου Γεωργίας και Περιβάλλοντος, και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λεμεσού.

Από το 1999 διευθύνει την εταιρεία AgroPOLE ΕΠΕ η οποία είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2000 για το πεδίο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ανάπτυξης, ποιότητας, και θέματα πολιτισμού και τουρισμού.

Έχει σχεδιάσει εικαστικά – μουσικά δρώμενα σύνδεσης τέχνης με τοπική παραγωγή “Ελάτε να γεμίσουμε το φεγγάρι με πολιτισμό και προϊόντα του τόπου μας”, (Θέατρο Οδυσσέας Ελύτης, Ίος 2007), καθώς και τη “Γαστρονομική Ολυμπιάδα” (Αρχαία Ολυμπία, Ιούλιος 2002).

Στις τρέχουσες εργασίες της περιλαμβάνεται η εκπόνηση της μελέτης για το “Ελληνικό Πρωινό” με αποδέκτη το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ).

Πίσω στη σελίδα ομιλητών